[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: SandmaN  
Форум » Аніме та манга » Обговорення манги » Франкен Фран (історія про чарівну дівчину-хірурга Мадаракі Фран)
Франкен Фран
SandmaNДата: Понеділок, 01.06.2009, 02:50 | Повідомлення # 1
Шалений репортер
Група: Модераторы
Повідомлень: 14
Репутація: 2
Статус: Offline
Фран - учениця, чи то пак результат праці, шедевральний витвір геніального медика-біохімка Мадаракі Наомісу, "хірурга з Пекла". Живе Фран у великому будинку будинку посеред лісу в глухому куточку Японії і займається біологічними дослідженнями на замовлення великих корпорацій та просто впливових людей. Якщо вам потрібно оживити мертвого, отримати надлюдські здібності чи навіть більше - звертайтесь до неї, якщо ваші фінанси не відстають від вашої фантазії, звичайно. А деколи Фран просто допомагає людям, які опинилися поряд, хоча дехто скаже що вона лише експериментує над усім, що попадеться під руку. Фран - геніальний медик, хірург, біолог, генетик та біохімік, і вона вирішує кожну проблему оптимальним з наукової точки зору способом, так, як ніхто й не сподівається. І часто те, що для біолога є буденним, із загальнолюдської точки зору виглядає жахливим. А нам залишається лише задуматись, наскільки наші погляди на світ можуть відрізнятись від природного стану речей.

Натрапив я на цю мангу випадково, наштовхнувшись на одній іміджборді на кілька зображень Фран поряд з її ім'ям. І виявилося, що за страшненько-симпатичною дівчинкою-Франкенштейном ховається філософська історія, яка, доводячи до гротеску тематику біологічних досліджень, заставляє нас задуматись над межею між добром і злом, гуманізмом та егоїзмом,нормальним і ненормальним. Ми відкинули полювання, опанувавши сільське господарство, розпрягли коней, відкривши парові та бензинові двигуни, звільнили рабів, сконструювавши машини, створивши атомну бомбу, змушені зав'язувати з війнами. Чи не доведеться нам завтра відкинути стару мораль, коли людське тіло стане просто дуже складним механізмом?

Доречі, такий жанр, як кіберпанк, базується зовсім не на комп'ютерах та мережах, а на простій ідеї - "все,що можна зробити з лабораторною мишею, можна і зробити і з людиною". Якщо дивитись з такої точки зору, Франкен Фран - чистої води кіберпанк. Письменник-фантаст Брюс Стерлінг, один з основоположників цього жанру, побувавши в Росії, назвав її "країною, де кіберпанк переміг" Справді, деякі книги варто написати лише для того, щоб описане в них не збулося в реальності. Якщо суспільство не задумуватиметься сьогодні над питаннями, які стануть актуальними завтра, вирішувати їх доведеться на власній шкурі.

Кожна з частин манги варта власного короткого огляду, планую по мірі перекладу викладати і власні зауваження до них та очікую на продуктивну дискуссію.

 
wilvarinДата: Субота, 13.06.2009, 23:09 | Повідомлення # 2
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 57
Репутація: 1
Статус: Offline
Привіт дуже класно пишеш, як на мене то Фран надто цинічна. Про наслідки вчиненого вона навіть не здогадується, а якщо і вкурсі, то це значить лише одне: її жорстокість незнає меж.
 
wilvarinДата: Четвер, 18.06.2009, 23:56 | Повідомлення # 3
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 57
Репутація: 1
Статус: Offline
ну от переклали ми 6-тий розділ Фран. Скажу чесно, цей розділ мені сподобався найменше. оскільки я його майже не зрозуміла. SandmaN мусиш розяснити, в чомцу прикол того самогубства був? чого вона собі віку вкоротила?!!
 
SandmaNДата: П`ятниця, 19.06.2009, 00:30 | Повідомлення # 4
Шалений репортер
Група: Модераторы
Повідомлень: 14
Репутація: 2
Статус: Offline
Угу, непростий розділ, в цій манзі взагалі непросто розібратись з сюжетом, чи то англійський переклад кульгає, чи то сам автор подає його лише легкими штрихами...

Наскільки я розумію, і відповідно як я старався перекласти, звичайно ж це не самогубство Анжю (як би це вона свою голову на торт поставила, а себе на відбивні пустила), а малося на увазі соціальне самогубство Морімури-старшого. Тобто він настільки любив свою доньку (навіть коханку підібрав настільки схожу на неї, що Окіта помилився, правда він більше на кицю заглядався biggrin ), що не міг допустити навіть думки, що з нею доведеться розстатись (видати заміж). Тому як щирий українець вирішив "сам не гам і другому не дам" - організував так, щоб представити все як "наїзд" конкурентів, і мати можливість вийти з бізнесу, зберігши обличчя. Доречі маленька Анжю схоже продовжувала любити свого татуся, навіть не зважаючи на те що він її вбив.

Отакі-от з тофу пироги від японських якудз

 
wilvarinДата: П`ятниця, 19.06.2009, 02:03 | Повідомлення # 5
Admin
Група: Администраторы
Повідомлень: 57
Репутація: 1
Статус: Offline
Одне слово: ФІГАСЄ... тепер все дійсно склалося в суцільну картину. перечитаю ще раз...дякую за розтлумачення.
 
Форум » Аніме та манга » Обговорення манги » Франкен Фран (історія про чарівну дівчину-хірурга Мадаракі Фран)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: